The Sign ⋆ Kocsonyafesztivál

The Sign

február 14. péntek 17:30
Villanyrendőr színpad
A miskolci származású, öt szemtelenül fiatal zenészből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani, Czinke Máté és Török Dani gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, akik a zenélést már profi szinten űzik és rendszeresen megfordulnak országszerte a legmenőbb klubok és fesztiválok színpadain.

Alakulásuk után nem sokkal a Margaret Island előzenekaraként koncerteztek, az Akváriumban és a Várkert bazárban játszottak, 2018-ban pedig már a Honeybeast zenekarral turnéztak. Első daluk, az “”Egyetlen”” nem sokkal megjelenése után, 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét.  Az első nagylemez ’Többet mond itt minden Rólad’ címmel 2019 tavaszán jelenik meg. A korong egyik felvétele, az „Ő” bejutott a DAL 2019 legjobb 30 produkciója közé, amivel egészen az elődöntőig meneteltek, valamint a zsűri egyik kedvenc zenekarává is váltak a műsor alatt.

A The Sign single-jei is helyet kapnak koncertrepertoárjukban: az „Egyetlen” egy bájos szerelmes dal, a kapcsolatok első, rózsaszín ködös korszakáról, a „Királylány” pedig egy eltévedt lányról szól, aki végül felismeri az életben igazán fontos dolgokat. A felvételek a pop, elektro, alternatív és folk határán mozognak, különleges hangzásviláguk egészen egyedi a jelenlegi magyar palettán és kiválóan tükrözi a banda jellegzetes zenei stílusát. A koncerteken megmutatkozik a zenekar érzelmesebb és pörgősebb, bulizósabb oldala egyaránt, amihez összetéveszthetetlen előadásmód társul.