Ladánybene 27 ⋆ Kocsonyafesztivál

Ladánybene 27

február 15. szombat 23:00
Szent István téri színpad
A Ladánybene 27 (LB27) 1985 óta működik a REGGAE szolgálatában! 1991 óta 13 albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), az első magyar dub album (2002 – Links to Babylon), az első hazai riddim albumok (2007 – JudgeDay, 2009 – Color Dem feat. King Yellowman) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 – Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae ünnep (Reggae Camp) megteremtése. Pályafutásuk során számos világsztárral léptek fel közös színpadon, vagy közös műsorban, mint például Carlos Santana, The Wailers, King Yellowman…)

A zenekar 27-ik évét az angol nyelvű We Are One című EP megjelentetésével indította, majd
2013-ban a zenekar stúdióba vonult és elkészítette sorban a 13-ik, de a megújult formációval első albumát, ami 2014 tavaszán lát napvilágot OFFENZÍVA címmel!
2014 az OFFENZÍVA éve a Ladánybene 27 és rajongói számára, pozitív offenzíva, mely a zenekar ember- és természet központú üzenetét hivatott közvetíteni koncert turnéjuk során.
2015-ben ünnepelte a zenekar fennállásának 30-ik évfordulóját! A jubileumi évben egy hatalmas budapesti koncerten az összes eddig LB27 taggal kiegészülve ünnepeltek, majd országos turnéra indultak.
2016-ban az év egy speciális MÜPA koncerttel (Vintage Reggae) és a hagyományos Marley 71 – születésnapi koncerttel indult, majd mozgalmas év következett rengeteg fellépéssel!
2017-18-ban is folyamatosan dübörgött a Ladánybene 27 utazó Reggae Cirkusza! Számos fesztiválon, városi rendezvényen lépett fel a banda itthon és a határon túlon egyaránt. Több saját szervezésű esemény (Reggae Camp, Spring Reggae Jam, Marley 72…) is nagy sikerrel zajlott.
2019-ben a zenekar tagságában változás állt be. A doboknál Hertelendi Annát, trombitán Péter Zoltánt, szaxofonon Falaty Bencét és billentyűs hangszereken Fűri Tamást láthatja és hallhatja a Nagyérdemű mostantól. A zenekar nagy lendületet vesz és stúdióban rögzít három új dalt, amiből egy új EP készül egy új videó klippel, 2020 januárjában a zenekar stúdióba vonul és elkezdi új albumának munkálatait!
A Ladánybene 27 koncertjein egyszerre találkozhatunk a zenekar nagy slágereivel, az újabb dalokkal és standard reggae muzsikákkal! Lényeg a reggae pozitív üzenete, a tisztelet, a szeretet és a béke!

A zenekar tagjai:

Bodnár Tibor – gitár
Bokó Zoltán – billentyű
Bolla Gábor – harsona
Falaty Bence – szaxofon
Fűri Tamás (Lumbi) – billentyű
Hertelendi Anna – dob
Hertelendi Rasta István – basszusgitár
László M. Miksa – ének
Péter Zoltán – trombita