Maxisun ⋆ Kocsonyafesztivál

Maxisun

február 15. szombat 14:15
Villanyrendőr színpad
A Maxisun zenekart alkotó formáció a zeneipar különféle tájairól érkezett muzsikusok alkotta olyan kezdeményezés, amely a különféle zenei stílusokat, mint a hip-hop, electro, alter, house, jazz, rock, pop ötvözi.

Mondanivalója tekintetében a dalszövegek az emberi élet nagy kérdéseit boncolgatják egy sajátos Maxisun-os szemüvegen, világképen keresztül. A zenekar az elmúlt években többek között olyan, a hazai könnyűzenei élet neves képviselőivel dolgozott közös zenei projekteken, mint például: BLR, Keresztes Ildikó, Szikora Róbert, a Király testvérek, Heincz Gábor Biga, Czerovszky Heni, Pflum Orsi, Almási Enikő, Almási Attila, Mohai Tamás, Köves “Pinyó” Miklós, Dj Karányi…

A Maxisun 2012. augusztus 20-án színpadra állt a Népstadionban több mint 15 ezer néző előtt, és meglehetősen nagy sikert aratott.
Továbbá fellépett a Sziget és Volt fesztiválokon, a Papp László Sportarénában, a Budapest Parkban, a Tabánban, a Miskolci Cine Feszten és számos hazai nagy sikerű fesztiválon

Dalaik rendszeresen rádiókban játszottak és több sikeres TV műsor szereplésen is túl vannak.
Az “Édes így az élet” című daluk a 36. héten (12.hely), a 37. héten (9.hely), a 38.héten (6.hely) is az Mr2 Petőfi Rádió Top 30-as listáján a legtöbbet játszott magyar dal volt.
2015-ben Fonogram díj jelölést kaptak.

Riskó Áron – ének
Rónai Zoltán – gitár
Cser Dániel – basszusgitár
Gyöngyösi Barna – billentyű
Kovács Ádám – dob