Jégszobor kiállítás ⋆ Kocsonyafesztivál

Jégszobor kiállítás

február 14. péntek 12:00 - 20:00
Szinva terasz
M. Tóth Zsolt látványfaragása
Miskolcon a Villanyrendőr színpad előtt szombaton 17:30-tól

“Keramikusként fejeztem be tanulmányaimat. Majd egy művésztelepen dolgoztam, ahol a szobrászatot és az épületszobrászatot sajátítottam el. Később a film és színházakat kiszolgáló céghez kerültem, ahol díszleteket készítettem.
Ezek voltak a fiatal éveim.
Mindig is foglalkoztattak a különféle anyagok, így kerültem a jéghez is. 1998-ban kezdtem el jégszobrokat készíteni rendezvényekre. Ezek az alkotások az interneten láthatók voltak és 2002-ben meghívást kaptam az első jégszobrász versenyre Graz-ba.

Nagyon sikeresen szerepeltem és ezt követően sok versenyre kaptam meghívást.
2003 Belgium
2003 Finnország
2004 Finnország
2005 Olaszország
Nagy szakmai gyakorlatra tettem szert 2004-2007 között, mikor több alkalommal kaptam meghívást Floridába, hogy jégszobrokat készítsek.

Homokból 2003-ban faragtam először homokszobrot Magyarországon. 2013-ban II. helyezést értük el Finnországban megrendezett nemzetközi versenyen.
2004-2010 között Horvátország, Szlovénia, Magyarország
2011 London, Nemzetközi Jégszobrász verseny, ahol az első helyet kaptam.

A további években napjainkig több nemzetközi jég és homokszobor fesztiválon vehettem részt nem kronológiai sorrendben: Brugge, Brüsszel, Liege, Binz, Usedom, Tatry Smokovec.
Folyamatos felkérések jégbár tervezésére és kivitelezésére: Budapest, Ayia Napa, Miami és ebben az évben Doha, Qatar fővárosában lesz a következő.
2015-ben a Hungary’s Got Talent show élő műsorig jutottam, ahol 3 perc alatt kellett bemutatnom tehetségemet. 2m magas sárkányt faragtam a megadott idő alatt sikeresen. Azóta folyamatos felkéréseket kapok, jég, homok, tök és csokoládé faragására a közönség előtt, mint egy produkcióként.”

Csodás jégszobrok várnak a Szinva teraszon a fesztivál teljes ideje alatt.