Közlekedés ⋆ Kocsonyafesztivál

Közlekedés

Változik a busz- és villamosközlekedés a Kocsonyafesztivál ideje alatt

Változik a tömegközlekedés rendje a Kocsonyafesztivál ideje alatt, február 14-én, 15-én és 16-án. Csütörtökön 21 órától hétfőn hajnali 4 óráig a Villanyrendőrnél lévő buszmegállókat lezárják, emiatt a Centrum felé terelt útvonalon közlekednek a Hősök tere és a Népkert között a 14-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 35R-es, 43-as, 44-es, 280-as, Auchan 1-es, 1É-s és 20G-s autóbuszok.

Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap éjszaka a teljes villamosvonalon villamospótló autóbuszok járnak majd. Február 13-án, 14-én, 15-én és 16-án 21:05-től hajnali 4:50-ig, 17-én, hétfőn pedig 3:05-ig a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között közlekednek a villamospótló autóbuszok a rendezvény helyszínét elkerülve. A 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló buszokat lehet igénybe venni a Vasgyár irányába, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé.

Pénteken, szombaton és vasárnap napközben, 5 és 21 óra között a Szinvapark/Centrum, illetve a Malomszög utca között szállítják majd villamospótló autóbuszok az utasokat, míg a Tiszai pályaudvar és a Szinvapark/Centrum, illetve a Malomszög utca és Felső-Majláth közötti szakaszon továbbra is villamosok közlekednek. A 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló buszokat lehet igénybe venni a Vasgyár irányába, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé.

További információk és a részletes menetrend az MVK Zrt. honlapján olvasható

Útlezárások a Kocsonyafesztivál ideje alatt

Hét évnyi kihagyás után, 2020-ban hazatér a Miskolci Kocsonyafesztivál. Idén három napon át, február 14-től 16-ig három helyszínen – a Villanyrendőrnél, az Erzsébet és a Szent István téren – várják majd könnyűzenei programok a közönséget, a Szinva teraszon és további belvárosi helyszíneken pedig szórakoztató és családi rendezvények közül válogathatnak a fesztiválozók. A Kocsonyafesztivál három napja alatt a főutcán és környékén útlezárásokra kell számítani a Hunyadi utca Polgármesteri Hivatal előtti szakaszán, a Csizmadia köz 1. számnál, a Kandia utca 12 – 14. számnál, a Kazinczy utca 4. számnál, illetve a Széchenyi utca 52. számnál az alábbiak szerint:

Hunyadi utca, Polgármesteri Hivatal előtti útszakasz

A zárás kezdete február 14., 6.00 óra, a vége pedig február 16., 22.00 óra. Az előzetes egyeztetések alapján 6.00 és 10.00 óra között beengedik majd a kereskedőket, a Polgármesteri Hivatal által kiadott behajtási engedéllyel rendelkező áruszállítókat, lakosokat, közszolgáltatókat és a mozgáskorlátozott kártyával rendelkezőket. Reggel fél 10 után teljes lezárás lép életbe, mivel megkezdődnek a programok. Ezek a korlátozások a fesztivál minden napjára érvényesek.

Csizmadia köz 1. szám

A zárás kezdete február 13., 6.00 óra, a vége pedig február 17-én a délutáni időszak. A kezdő időpontban elindulnak a terület beépítési munkálatai, ennek megfelelően a Kormányhivatal munkatársait átirányítják a Régiposta utcai parkolóházba, a NAV munkatársait pedig a volt Szentpáli István Kereskedelmi Iskola udvarára. A fesztivál ideje alatt is biztosítják a NAV és a Kormányhivatal posta autóinak behajtását, illetve a Szemere utca 6-8 szám alatti lakosokat is beengedik kocsival, lakcímkártya felmutatása ellenében. Emellett biztosítják a lezárt területen működő vendéglátóipari egységek árufeltöltését is. 10.00 órától ugyanakkor ezt a szakaszt is teljesen lezárják mind a három napon.

Kandia utca 12 – 14. szám

Önkormányzati rendészek zárják le a területet február 13-án 6.00 órától egészen február 15-én 4.00 óráig. A hétvégi napokon kordonokat használnak majd, amit a járőrszolgálat munkatársai visszatérő jelleggel ellenőrizni fognak.

Kazinczy utca 4. szám

A villanyrendőri buszmegálló előtti területen színpad épül, a lezárás kezdete itt február 13., csütörtök, 21:00 óra, a vége pedig február 17., hétfő, hajnali 3 óra.

Széchenyi utca 52. szám

A lezárás kezdete február 14., 6.00 óra, a zárás vége pedig február 16., 22.00 óra. A Széchenyi utcára behajtási engedéllyel rendelkezők február 14. és február 16. között, 6.00-tól 9.30-ig behajthatnak a Kazinczy utca – Hősök tere irányából.

A lezárások mellett a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai folyamatos járőrszolgálatot látnak el, ennek elsődleges célja a fesztiválra érkezők tájékoztatása, útbaigazítása és segítése mellett a közbiztonság fenntartása.

A lezárt területekre csak behajtási engedély birtokában lehet behajtani, kizárólag a rendezvény nyitva tartási idején kívül.